<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8979916324030367209\x26blogName\x3dFr%C3%B8ken+Makel%C3%B8s\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://frokenmakelos.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dno_NO\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://frokenmakelos.blogspot.com/\x26vt\x3d-2257351198009471507', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Frøken Makeløs

 

Polyandri er løsningen

Jeg vil gjerne slå et slag for flermanneri. Det er selvsagt ikke av egoistiske grunner jeg gjør dette, men fordi jeg ser hvilke klare fordeler det vil gi på globalt nivå for hele menneskeheten.

I vår overbefolkete verden er nemlig flermanneri, eller polyandri som det heter på fint, selve løsningen på problemene. Når hver kvinne får være gift med mange menn samtidig så fører det selvsagt til lavere fødselstall (forutsatt at mennene tar ansvar og ikke løper rundt og er utro med andre damer, og såpass syns jeg faktisk vi kan forlange av dem), siden kvinnen stort sett bare kan føre frem et barn om gangen. Det blir jo vanskelig å vite akkurat hvilken mann som er far til akkurat hvilket barn, og derfor vil alle fedrene bidra så godt de kan for at alle barna skal ha det så godt som mulig. Dette, sammen med den generelle nedgangen i befolkningsveksten, vil gi mer ressurser til hvert barn.

At denne løsningen muligens reduserer kvinner til fødemaskiner og derfor kanskje kan være et ørlite skritt tilbake i forhold til likestilling og den slags, er en helt annen sak. Den utfordringen løser vi en annen dag. I morgen for eksempel.

Etiketter: , ,

 

til denne posten

 
Anonymous Anonym Sier:

Hah! Fantastisk.. Vi hadde faktisk en liten diskusjon på jobb i dag om hva polygami het hvis det var flermanneri. Det er flinke, godt utdannede folk, men ingen visste hva det var. Og så stikker jeg bare en liten tur innom siden din og får svaret servert på en skjerm.. Thanx! :-)

Forøvrig et interessant tankeeksperiment.. Det skulle blitt diskutert farskap rundt forbi i hjemmene.. He,he..

 
 
Blogger Stian Sier:

Hehe. Jeg har bare tid til å være deltidskjæreste, så kanskje jeg burde forsøke slik alternativ livsførsel?

Jeg er en rev til be jentene ut på middag, prøver å være en god konversasjonspartner, og liker å tro at jeg er en god pappa når jeg er hjemme, så ...

Dessuten skulle jeg gjerne hatt reisefølge til Roma.

 
 
Anonymous Anonym Sier:

Personlig syns jeg dette alternativet gir begrepet 'turnusplan' et helt nytt innhold:)

 
 
Anonymous Anonym Sier:

Dette må jo være morgendagens Kina.
Med ettbarn politikk, og der gutter prefereres, drææpes jentebarna eller sendes hit til Norge.:-)
Det blir fint lite damer til overs for mennene der borte. Eller : flere menn på damene, om du insisterer.

Men hva med damenes liv? Ett mannebein er da hoooolde nok å styre, vel? :p Om ingen?

kriiii

 
 
Anonymous Anonym Sier:

Men jeg kom til å lure på hvem som oppfant den motsatte ideen:
flerkoneri. Eller polygami(?)

Hva var begrunnelsen for det?
Snakk om å bo i kyllinggård.

kri

 
 
Blogger kariamelie Sier:

I fra ei som i disse dager står mellom to menn; Hurra for et forslag! Forutsatt at begge menn synes det er stas å dele én dame, og at man ikke alle bor under samme tak. De hadde nok fått hverandres sokker og boxershortser i klesvasken, de måtte nok ha nøyd seg med halvparten av sexen, men de hadde på den annen side bare fått halvparten av mine pre/presens/postmenstruelle helvetesdager også ;D

Legger deg forøvrig til hos meg, Frøken Makeløs, ettersom du har en slik blog jeg har brukt to sykemeldingsdager på å pløye igjennom og som har gjort meg blid og glad (skjønt ikke frisk og rask, men det var kanskje ikke å forvente, thihi ;)).

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

ole k: bare hyggelig, i aim to please :-)

stian: jeg tror polyandri ble laget for sånne som deg!

alter ego: hoho, turnusplan har aldri vært morsommere!

krissy: morgendagens kina er nettopp det det er! polygami var nok nyttig da det var underskudd på menn, for eksempel i perioder hvor de drev og døde som soldater og sånn.

frøken aberlour: takk for at du stakk innom, jeg har sjekket ut bloggen din; luv it! :-D

 
 
Blogger Tonita Sier:

Du kjære frøken som redder verden vet dette sikkert bedre enn meg, - men er det andre land enn Tibet der polyandri er vanlig i dag?

Problemene som oppstår når det blir for få damer til mennene fordi man er så dumme at man dreper pikebabyer har blitt meget godt, men skremmende, beskrevet hos Amin Malouf i Første århundre etter Béatrice. (på norsk i 1997 hos Pax) En på alle måter utmerket bok.

Finnes det noe litteratur (til senge- og feriebruk) om polyandri?

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

tonita: hm, lurer på om det ikke praktiseres polyandri nord i nepal også, men er jammen ikke sikker..

men nå har jeg spurt wikipedia! det ble for langt til å siteres her, du kan lese selv: http://en.wikipedia.org/wiki/Polyandry

takk for boktips, det passet bra for jeg er snart ferdig med tomm kristiansens afrika-bok (anbefales som kræsjkurs i situasjonen i og historien til en del utvalgte afrikanske land!).

ang litteratur om polyandri så er jeg helt blank dessverre. ser at wikipedia refererer til noen bøker, men det er ikke sånt jeg pleier å lese på senga hvertfall :-D

 
 
Anonymous Anonym Sier:

Alle siviliserte land med respekt for seg selv burde påby polyandi, og selvsagt også tillate polygami generelt. Ensrettet polygyni, for øvrig, burde utryddes!

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

Så herlig feministisk av deg! Velkommen hit! :-)

 
 
Anonymous Anonym Sier:

Mange takk, Makeløs!
Det gjelder kun for en periode, da. Etter det spiller kjønn forhåpentligvis ingen rolle sånn sett.
*smaskpålankentilmMakeløs*

 

Svare?