<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8979916324030367209\x26blogName\x3dFr%C3%B8ken+Makel%C3%B8s\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://frokenmakelos.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dno_NO\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://frokenmakelos.blogspot.com/\x26vt\x3d-6502536255372581439', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Frøken Makeløs

 

Israel Kamakawiwo'ole: Somewhere over the rainbow/What a wonderful worldDette må være en av verdens aller fineste coversanger. Israel Kamakawiwo'ole var musiker fra Hawaii og døde i 1997, bare 38 år gammel. Det var denne medleyen av Over the rainbow og What a wonderful world, utgitt i 1993, som gjorde han kjent internasjonalt og den har siden blitt brukt i en rekke filmer, tv-serier og reklamefilmer.

Israels kallenavn var The Gentle Giant - kanskje ikke så overraskende i og med at han på sitt tyngste bar rundt på 343 kilo. Det var nettopp overvekten som til slutt tok knekken på han. Over 10 000 mennesker deltok i begravelsen.

Etiketter:

 

til denne posten

 
Blogger radiohode Sier:

Hvordan kan 10.000 mennesker delta på en begravelse? Hadde de en rolle der alle sammen? Kista var sikkert tung den, altså, men 10.000 til f.eks. å bære kista er likevel litt overkill?

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

Jeg vet ikke, jeg var ikke der. Men det var jo en god del folk i Dianas begravelse også..

 
 
Blogger Örn Sier:

Fine sangen! Morsomt, for kun fá dager siden brukte jeg en hel halvtime i telefon og internettn for á finne ut hva han het. Ok, halvtime var en overdrivelse. men hvertfall to telefonsamtaler og opptil flere google/youtube sök.
Han har nemlig blitt brukt i en eller annen tv-reklame her pá isbiten. I alla fall, topp coverlát.

Og sá skal han ha super-cred for á gi Ukulele en rennesanse etter han "tropical Hava Nagila" fyren ruinerte det instrumentet pá 60-tallet.

(Det er en ukulele han spiller pá, jovisst var mannen stor, men ikke sááá mye störren enn en kassegitar.)

 
 
Blogger radiohode Sier:

Deltok de? Eller var de bare tilstede? Mulig jeg er på bærtur her, men det er jeg jo så ofte.

 
 
Blogger Lise Sier:

Nydelig versjon av sangen :) Jeg måtte skrive mail til Norsk tipping da de brukte den i en reklame (den med hun damen på gamlehjemmet som legger vinnerkupongen i lommen på pleieren de ikke liker) for å finne ut hvem som sang.

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

Örn: En halvtime? Hvordan er det mulig? Jeg brukte antagelig to minutter. Ukulele er vel kanskje ikke verdens kuleste instrument nei, men det funker jo som bare det i denne sangen :-)

radiohode: det kan hende du ikke er på bærtur men du flisespikker noe veldig :-)

lise: du strevde også? er det ingen som har hørt om wikipedia og google, mon tro?

 
 
Blogger Örn Sier:

Det er fullt mulig á bruke en halvtime, under forutsetningen av at du overdriver en hel del, soser sá det svinger og er generelt ufokusert.

 
 
Blogger Lise Sier:

Tror kanskje ikke Wikipedias storhetstid hadde begynt da, men jeg burde jo absolutt ha tenkt på google... På den andre siden sendte jeg mail til Nidar for å spørre om en stratos-reklamesang en gang, og da fikk jeg både singelen (begynner å bli en stund siden, ja...) og tre stratos i posten. Kanskje jeg håpet på talltips til ukens lottotrekning denne gangen?

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

Örn: Det forklarer en del ja :-)

Lise: Ooh, bra tips! Norsk tipping er kanskje ikke det beste stedet for freebies men man kan jo gjøre det samme med andre aktører!

 
 
Anonymous Anonym bloggløs :) Sier:

apropos ukulele : Yoyoyo Acapulco er et kult band fra Gausdal (eller no) i Oppland som har med ukulele. Bør sjekkes ut :)

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

Hei anonym bloggløs! Ja, dette var jo festlig musikk, her er de på myspace for andre interesserte: http://www.myspace.com/yoyoyoacapulco

Takk for tips!

 

Svare?