<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8979916324030367209\x26blogName\x3dFr%C3%B8ken+Makel%C3%B8s\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://frokenmakelos.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dno_NO\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://frokenmakelos.blogspot.com/\x26vt\x3d-2257351198009471507', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Frøken Makeløs

 

Høst-ord

Høsten har mange ord som får meg til å tenke på fine ting. Når sommeren er over er det nesten som om alt begynner på nytt, enda naturen skriker ut at det er nå alt slutter. Høsten er tiden man kan lage gode forsetter - som i motsetning til de man skraper sammen i champagnefylla på nyttårsaften faktisk kanskje blir realisert.

Bokhøst dukker opp hvert år. Det er et gammelt og fint ord som sender assosiasjoner i retning lukt av nye bøker, bokhandlernes hyllemetre med pent innbundet litteratur og muligheten til å oppdage nytenkte tanker.

Høstmote er også er bra ord som sender tankene mot strikkegensere, ullkåper og støvletter. Tv-høst vitner om nye serier som man kan kaste bort tiden på, høstjakt er hagle, døde ryper og stressa settere. Høstferie sluttet å gi mening etter at jeg var ferdig med videregående mens høstbarn fortsatt er sånne som alltid er yngst i klassen. Eplehøst smaker kalde røde epler plukket rett fra treet og høstfjell er trær i knallfarger, gnistrende sol og kaffe på termos.

Andre årsider har triste ord som vinterdvale, sommerforkjølelse og vårdepresjon - høst er bare crispy luft og nye begynnelser. Jeg er klar.

Etiketter:

 

til denne posten

 
Anonymous Selvisk Sier:

liker TV-høst jeg. Så enkel er jeg.

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

Du er jo en folkelig mann så det er ikke så overraskende at du liker tv-høst. Jeg liker tv når de sender gode programmer, uavhengig av årstid :-)

 
 
Blogger Sorgenfri Sier:

Skarp og klar luft i høstfjellet er uslåelig!
Og å ha faste tv-poster med nyoppstartede program på plakaten mens man kryper opp i sofakroken er heller ikke å forakte.
Fin post! :oD

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

Sorgenfri: Takk! :-)

 
 
Blogger Espen Sier:

Du tar høsten så herlig på kornet, Frøken. Du får meg til å glede meg! En skikkelig feel good-post.

Kanskje vi treffes i fjellet i høst. :)

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

Espen: Takk :-) Ja, kanskje det? Har du noen fjelltips til meg?

 
 
Blogger Espen Sier:

Tja. Det spørs hva du mener med fjelltips det.

En passe lang turløype gjennom skog, opp på fjell og over myrer (eller kanskje helst rundt, hvis man ikke er kjent). En 4-5 timer kan være passe. Og som du sier selv, er en termos med noe varmt på en god ting å ha med. Litt kvikk-lunsj. Litt god niste. Men ikke for mye greier å drasse på heller.

Det perfekte er sammen med bare ett menneske til. En god venn, et familiemedlem eller kanskje en kjæreste. Poenget er at det ikke må bli støyete. Så kan man virkelig være tilstede i naturen og kjenne på den.

Jeg synes det er fint å ha en hytte som utgangspunkt som man kan komme tilbake til på kvelden og fyre opp i peisen. Riktig kose seg og kjenne på at man er litt sliten i kroppen. Ta en øl eller et glass vin og kjenne at høstlufta har gjort deg deilig døsig. Stille prat om dagens opplevelser eller noe annet hyggelig.

Hmmm. Må nok planlegge en hyttetur snart ja. :)

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

Ah, fantastisk. Bra kjæresteemne med sans for fjelluft etterlyses herved.

 

Svare?