<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8979916324030367209\x26blogName\x3dFr%C3%B8ken+Makel%C3%B8s\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://frokenmakelos.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dno_NO\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://frokenmakelos.blogspot.com/\x26vt\x3d-2257351198009471507', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Frøken Makeløs

 

Late folk får vondt i ryggen


Dagsavisen melder i dag at ryggplager er en av de største fraværsgrunnene i norsk arbeidsliv, og at fysisk aktivitet er selve nøkkelen til å bli bedre. Det var det jeg visste. Jeg har over tid fått stadig mindre sympati med folk som blir sykemeldt for ryggvondt. Kall meg gjerne fordomsfull men egne observasjoner sier meg at de som blir rammet av akutt vondt i ryggen sjelden har en aktiv fritid (aktiv arbeidstid er det vel nesten ingen som har lengre?) og at de derfor mer eller mindre bør takke seg selv når de ligger der, halvveis invalidisert av smerte.

Fysisk aktivitet er både forebyggende for ryggvondt og medisin mot ryggvondt. Får du vondt i ryggen er det antagelig fordi du har sittet for mye på rumpa og vil du bli bedre så må du bite tenna sammen og komme deg ut på tur. Så enkelt er det.

Etiketter:

 

til denne posten

Svare?