<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8979916324030367209\x26blogName\x3dFr%C3%B8ken+Makel%C3%B8s\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://frokenmakelos.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dno_NO\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://frokenmakelos.blogspot.com/\x26vt\x3d-2257351198009471507', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Frøken Makeløs

 

Hvorfor menn ikke danser

For ikke lenge siden befant jeg meg ute i skauen sammen med en haug med menn og veldig få andre kvinner. Da kvelden kom var det konsert og jeg ble overrasket over hvor mange av mennene der som faktisk danset. Jeg tror aldri før at jeg har vært på et sted med så mange dansende heterofile menn på en gang. Det slo meg at mange av disse mennene neppe var av den typen som vanligvis danser når de er ute på byen, men at de av en eller annen grunn kunne glede seg over å danse så lenge det (nesten) bare var menn til stede. Hvorfor det?

Hvis vi antar at vi dypest sett er styrt av biologi, så handler livet i hovedsak om å overleve og å finne en egnet partner slik at vi kan reprodusere. Menn ønsker seg attraktive kvinner ettersom de tradisjonelt sett blir ansett som de mest fruktbare, mens kvinner ser etter menn som kan gi trygghet for dem selv og barna.

I følge en original og temmelig generaliserende, men du verden så fascinerende teori, så er det mange fellestrekk mellom dans og kampsport. Dette mener man at understøttes ved at for eksempel både Patrick Swayze og Bruce Lee visstnok er gode i begge deler. Vel.

Poenget med teorien er nå i hvert fall at dansing og slåssing har såpass mange fellestrekk (man trenger god helse, koordinasjon, styrke, rytme, balanse, hurtighet og evne til å forutse og reagere på andres bevegelser) at en kvinne kan se hvor flink en mann er til å slåss ut fra hvor godt han danser. Sånn sett har en mann svært mye å tape dersom han viser seg som en dårlig danser – og derfor lar han det heller være med mindre han er virkelig flink. Kvinner har derimot lite å tape på å danse dårlig og mye å vinne på å danse overhodet, ettersom de da kan finne ut hvilke menn som danser (slåss) bra og hvilke som ikke gjør det. Hele greia handler selvsagt om at kvinner ønsker seg en mann som kan forsvare familien sin dersom det skulle være nødvendig.

Opplevelsen jeg fortalte om innledningsvis støtter jo faktisk denne teorien. Så lenge gutta i skauen ikke følte at de ble vurdert av en kvinne så turte de å slippe seg løs på dansegulvet. Men kjære menn der ute: Vær så snill og dans litt mer. Dere er så søte når dere danser og det er så morsomt å danse med dere! Til gjengjeld lover jeg på vegne av alle kvinner at vi skal glemme det der med slåssingen. Dessuten har vi gått på karatekurs og kan forsvare oss selv – og dere også hvis det kniper.

Etiketter:

 

til denne posten

 
Blogger radiohode Sier:

"We can dance if we want to
We can leave your friends behind
'Cause your friends don't dance and if they don't dance
Well they're no friends of mine"

(Safety Dance, Men Without Hats, 1982)

 
 
Anonymous Anonym Sier:

Sitter her og leser bloggen din, og blir veldig fascinert. Du skriver godt og er herved lagret i mine favoritter (ikke få prestasjonsangst, fortsett i samme gatene...hehe!) :)

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

radiohode: elsker den sangen! elsker den!

ingvuild: takk for det! skal prøve å holde prestasjonsangsten under kontroll :-)

 
 
Blogger radiohode Sier:

Husker du videoen? "Stilige" klær...

 
 
Anonymous Anonym Sier:

Mot-hypotese: Det var få kvinner, ikke sant? Vanligvis er det ca. fifty-fifty, nok kvinner til at mennene ikke egentlig trenger å danse for å imponere. Men når kvinnene blir få må man ty til alle triksene i boka, bl.a. å danse.

Hva tror du?

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

radiohode: nei, sorry - gjør ikke det. burde jeg?

rabbagast: det er jo om ikke annet en smigrende hypotese - at alle de mennene danset for å imponere oss jentene :-)

 
 
Blogger radiohode Sier:

Vanskelig å si. Du glemmer den i hvertfall ikke?

 
 
Blogger Gretten Sier:

Nemo saltet sobrius, nisi forte insanit (Cicero)

Mvh Gretten som danser når musikken er riktig.

 
 
Blogger Sorgenfri Sier:

*ler*
Jeg ser for meg alle mennene som spretter rundt på lett fot langt ute i skogen. :o)

 
 
Anonymous Anonym Sier:

Makes sense. Jeg slåss nemlig ikke heller.

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

radiohode: haha, nå har jeg sjekket den ut på youtube. vittig og fjern video, veldig bra!

gretten: når musikken er riktig eller når du er full? eller er det to sider av samme sak? :-)

evil giraffe: ja, det var et vakkert syn!

abre: nå vet du hvorfor :-)

 
 
Blogger radiohode Sier:

New Romantics ad absurdum, ikke sant?

 
 
Blogger Frøken Makeløs Sier:

Haha, noe sånt ja :-)

 

Svare?